ایمپلنت دندان یا کاشت دندان (Dental Implant)
ایمپلنت دندان جایگزین مصنوعی دندان میباشد که امروزه بهعنوان درمان استانداردی به جهت پرکردن جای خالی دندانها به کار گرفته میشود.
ایمپلنت دندان درواقع یک میلهی کوچک به شکل پیچ است که در طی یک عمل جراحی درون استخوان فک فرو میرود تا به استخوان اطراف جوش خورده و آماده نگه داشتن تاج مصنوعی دندان بشود.
در حقیقت پایه ایمپلنت دندان به منزلهی ریشهی دندان عمل میکند و روکش دندان به منزلهی تاج دندان. درنتیجه ایمپلنت دندان نیازی به تکیه بر دندانهای اطراف ندارد و درون استخوان فک ثابت باقی میماند.
به فرایند جوش خوردن استخوان به ایمپلنت، یکپارچگی استخوان (Osseointegration) میگویند.
جنس مواد ایمپلنت دندان
اکثر ایمپلنتهای دندان از جنس تیتانیوم ساخته میشوند، ولی ایمپلنت دندان زیرکونیا هم وجود دارد. تیتانیوم و زیرکونیا موادی هستند که بدن انسان با آنها سازگاری داشته و آنها را بهعنوان مهاجم خارجی نمیشناسد و واکنش بد نشان نمیدهد.
براساس آمار محاسبه شده، امروزه احتمال موفقیت در ایمپلنت دندان نزدیک به ۹۸ درصد است، و این یعنی یکی از موفقترین درمانها محسوب میشود.
لزوم استفاده از ایمپلنت دندان
بسیاری از مردم به مرور زمان بنابر دلایل مختلفی مثل پیری، کشیدن دندان و… دندانهای خود را از دست میدهند. این مسئله علاوه بر اینکه موجب ایجاد مشکل در ظاهر و طرح لبخند فرد میشود، میتواند در درست جویدن و غذا خوردن شما هم تاثیر منفی بگذارد.
اکثریت عموم به دنبال یک متد همیشگی برای پرکردن جای خالی این دندانهای از دست رفته هستند. تا حدود چند سال گذشته، انجام پروتز دندان متحرک یا همان استفاده از دندان مصنوعی در میان این افراد بسیار رایج بود.
اما مشکلاتی که این تکنیک ایجاد میکرد سبب شد که متد بهتری به نام ایمپلنت جایگزین آن بشود. ایمپلنت دندان یک روش دائمی برای حل مشکل نبود دندانها میباشد.
در حال حاضر خوشبختانه با فراگیر شدن ایمپلنت دندان، مردم دیگر دغدغهای برای از دست دادن دندانهای خود نداشته و دیگر به سراغ دندانهای مصنوعی نمیروند.
قرار دادن ایمپلنت درون دهان هیچگونه مشکلی را برای استفاده کننده به وجود نیاورده و فرد میتواند تا آخر عمر بدون هیچ مشکلی از آنها استفاده نماید.
کاندیدای مناسب ایمپلنت دندان
به شکل کلی ایمپلنت دندان محدودیت سنی خاصی ندارد و هر شخصی که بتواند بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کند، میتواند دندانهای خود را ایمپلنت کند.
اگر فردی به سن رشد رسیده باشد، میتواند بجای دندان از دست رفته از ایمپلنت استفاده کند. برای مثال اگر کودکی که در سن کودکی دندان دائمی خود را در اثر سانحه از دست داده باشد میتواند پس از آن که به سن ۱۶ سال رسید، از ایمپلنت استفاده نماید.
البته همانگونه که گفته شد هر فردی میتواند دندان خود را ایمپلنت کند، اما در مواردی که در زیر به آن اشاره میکنیم نمیتواند از ایمپلنت دندان استفاده کند:
- در حالتیکه تمامی دندانهای فک جلو و یا فک عقب از بین رفته باشد.
- در حالتیکه یکی از دندانهای جلو از دست رفته باشد و فاصلهی ایجاد شده از دندانهای کناری آن طبیعی باشد.
- در حالتیکه بیشتر از یک دندان از دست رفته باشد و فاصله بین دندانهای کناری طبیعی باشد.
- در حالتیکه یک و یا بیشتر از یک دندان از انتهای هر قوس دندانی از بین رفته باشد و فقط از یک سمت دندان طبیعی باشد.
- برای کسانیکه نمیتوانند از دندانهای مصنوعی استفاده کنند.
- برای کسانیکه میخواهند گفتار خود را بهبود ببخشند.
چه کسانی نمیتوانند دندانهای خود را ایمپلنت کنند؟
- کسانیکه مبتلا به عفونت دندان و یا فک هستند.
- کسانیکه مبتلا به دیابت هستند.
- کسانیکه دخانیات مصرف میکنند.
- کسانیکه داروهای ضد انعقاد خون و یا آسپرین مصرف میکنند.
- کسانیکه تحت رادیوتراپی بهویژه در قسمت فک و صورت بودهاند و بیمارانی که به مدت طولانی تحتدرمان بیسفسفونات بودهاند.
- بانوان باردار.
البته در تمامی این موارد یاد شده میتوان با بکارگیری اصولی خاص و رعایت نکات تجویز شده توسط دندانپزشک از ایمپلنت دندان برای پرکردن جای خالی دندان درون دهان استفاده کرد.
مزایای ایمپلنت دندان
- افزایش زیبایی
- سرعت بالا در کاشت
- طول عمر بالا
- حفظ سلامتی دهان و دندان
- ثابت بودن ایمپلنت
عوارض و خطرات ایمپلنت دندان
عوارض ایمپلنت دندان ممکن است کوتاه مدت و یا بلند مدت باشد که بسیاری از این عوارض بهعلت مراجعه به افراد غیرمتخصص پدید میآید. درنتیجه انتخاب یک پزشک متخصص ایمپلنت دندان میتواند میزان عوارض اینکار را بهشکل قابل ملاحظهای کاهش دهد.
بهعلاوه رعایت نکات بهداشتی دهان و دندان نیز عامل دیگری است که میتواند شما را هر چه زودتر از شر عوارض ایمپلنت دندان رها کند.
به طور کلی از عوارض و خطرات احتمالی ایمپلنت دندان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- عفونت در محل کاشت
- امکان آسیب به سایر دندانها
- آسیب عصبی که میتواند موجب بیحسی، درد، سوزن سوزن شدن لثهها، لبها و چانهی فرد بشود.
- مشکلات سینوسی وقتیکه ایمپلنتهای دندان قرار داده شده در فک بالا از یکی از حفرههای سینوس فرد بیرون میزند.
مراقبتهای پس از جراحی ایمپلنت دندان
پس از انجام ایمپلنت دندان امکان دارد به استراحت نیاز باشد تا اثر بیحسی به کلی از بین برود. پس از یک بیحسی موضعی چند ساعت طول خواهد کشید تا دهان و دندان فرد به حالت اولیه خود بازگردد.
احتمال دارد فرد به مسکن نیاز داشته باشد تا اثر ناراحتی حاصل از بیحسی را برطرف کند.
عموما پس از انجام عمل فرد میتواند به خانه برگردد، ولی اگر بیهوشی عمومی داشته باشد، به یک همراه نیاز خواهد داشت تا شخص را برای رسیدن به خانه همراهی کند و تا ۲۴ساعت نخست بهتر است یک مراقب همراه فرد باشد.
بسیار اهمیت دارد که تا چند روز اول بعد از ایمپلنت دندان که فرد به استراحت میگذراند، از غذاهای نرم استفاده کند. شخص باید مراقب باشد تا وقتیکه بیحسی کاملا از ناحیه دهانش برطرف نشده، از غذاها و نوشیدنیهای داغ استفاده نکند.
چون در غیر اینحالت امکان دارد بدون آنکه متوجه شود خود را بسوزاند. بسیار دارای اهمیت است که فرد دهان خود را مانند همیشه با مسواک و نخ دندان تمیز نگاه دارد. امکان دارد برای تمیز کردن راحتتر بین دندانها به مسواک مخصوصی نیاز باشد.
هزینه کاشت ایمپلنت دندان
نرخ درمان کاشت ایمپلنت در اشخاص مختلف احتمالا متفاوت خواهد بود. زیرا هزینهی کاشت ایمپلنت، مجموع هزینههایی است که در طول مراحل مختلف درمان انجام میگیرد. به طور کلی مواردی که تعیین کننده هزینهی درمان کاشت ایمپلنت هستند عبارتند از:
- تعداد ایمپلنت دندان
- جنس مواد مورد استفاده برای ایمپلنت، اباتمنت و روکش دندان
- یک مرحلهای و یا دو مرحلهای بودن جراحی ایمپلنت دندان
- درمانهای جانبی مثل درمان عفونت لثه، پوسیدگی دندان و غیره
- نیاز و یا عدم نیاز به پیوند استخوان و نوع مواد پیوندی
- تعداد دفعات مراجعه به متخصص ایمپلنت
- هزینههای مربوط به عکس برداری و آزمایشات دیگر
- تخصص دندانپزشک
- هزینه داروها و تسهیلات کلینیک
- تکنولوژیها و تجهیزات مورد استفاده برای ایمپلنت
شما همراهان گرامی مرکز راز زیبایی میتوانید برای اطلاع از قیمت به روز و یا مشاوره در مورد ایمپلنت دندان، در زمانهای مقرر شده که در صفحهی تماس مشخص شدهاند، با ما ارتباط برقرار کنید.
بازدیدها: 0